PerTronix Flame-Thrower Distributeur, en meer – Weekend Update

High Tech met een traditionele uitstraling

Zie alle 4 de foto’sJim RizzowriterFeb 8, 2013

Goh, het is veel te lang geleden dat ik de garage in ben gegaan om aan mijn Chevy pick-up uit ’57 te werken, maar ik ben er gisteren eindelijk uitgekomen. Het was zo lang geleden dat ik eerlijk gezegd niet zeker wist waar ik gebleven was. Nadat ik het stof van het oude meisje had weggeblazen, keek ik om me heen en vond een paar dozen met onderdelen in de cabine en dacht dat ik weer in het rond zou komen door ze open te maken en te installeren wat er ook maar in zat, ik dacht dat alles wat ik deed op zijn minst een stap in de goede richting was.

De dozen bevatten het ontstekingssysteem voor mijn nieuwe stroker 383, die bestond uit een PerTronix Flame-Thrower Stock-Look verdeler, een set PerTronix Stock-Look 7mm high-performance stekkerkabels, en een Flame-Thrower bobine en montagebeugel. Ook vond ik een nieuwe verdeler hold-down en een set plugdraad weefgetouwen in de bodem van een van de dozen.

Degenen die mijn ramblings door de jaren heen hebben gelezen, zullen zich zeker herinneren dat ik een zwak voor de PerTronix Ignitor ontstekingsmodules heb en dat ik ze al jaren gebruik. Voor degenen die dat niet doen, is de Ignitor de beste elektronische module op de markt voor het omzetten van OEM point-style distributeurs naar elektronische.

Deze keer had ik echter besloten dat ik, omdat ik een distributeur nodig had voor mijn krattenmotor, voor een van PerTronix’ compleet nieuwe Stock-Look cast-body Flame-Thrower distributeurs zou gaan in plaats van een van mijn oude GM point-style distributeurs uit mijn onderdelenvoorraad om te bouwen (omdat ik mijn nieuwe stroker had opgepoetst om er uit te zien als een vroege, traditionele Chevy met een klein blokje, wilde ik niet zo’n grote honkin’ GM HEI-unit gebruiken).

Het grote verschil tussen de nieuwe Stock-Look Flame-Thrower en hun standaard elektronische Flame-Thrower zit hem alleen in het uiterlijk (de Stock-Look heeft een gegoten aluminium behuizing in plaats van de glanzende bewerkte billet aluminium behuizing van de standaard Flame-Thrower, maar beide zijn gelijk in prestatie en kwaliteit).

De nieuwe plug and play gietverdelers van PerTronix zijn ook beschikbaar voor kleine en grote Chevrolets en Ford 221-302ci toepassingen en zijn ontworpen om maximale ontstekingsprestaties en eenvoudige installatie te bieden tegen een betaalbare prijs. Deze verdelers zijn voorzien van de gepatenteerde Ignitor of Ignitor III elektronische ontstekingsmodules waar ik zo dol op ben. Bovendien is de PerTronix Ignitor ook compatibel met elke inductieve bobine van het ontstekingssysteem, maar de prestaties bij hoge toerentallen kunnen worden verbeterd bij gebruik met de lage weerstand van de vlammenwerperbobines.

En als u gebruik maakt van een capacitief ontladingssysteem of de PerTronix Second Strike box, geen probleem, de PerTronix verdeler is compatibel. De Ignitor III versie heeft een ingebouwde Digital Rev Limiter en Multi Spark zodat er geen externe doos nodig is. In tegenstelling tot de meeste autodelenwinkels zijn deze units voorzien van alle gloednieuwe (niet gereviseerde) onderdelen. De tandwielen zijn van gehard staal voor exacte toleranties en de vacuümdoos is instelbaar voor optimale prestaties. De mechanische vooruitgangscurve is op maat gemaakt voor topprestaties en rijvaardigheid.

De distributeurs worden geleverd met High Dielectric strength cap en rotor met messing contacten en ze zijn legaal in alle 50 staten en ook in Canada. Dus, nu mijn commercial voorbij is, ga je mee en zie je hoe ik mezelf eindelijk weer op mijn pick-up project heb laten rollen!

1 Na letterlijk maanden kreeg ik eindelijk mijn kont in de versnelling en ging ik terug naar de garage om te werken aan mijn ’57 Chevy pick-up project. Een gebrek aan vrije tijd en een slechte rug hadden me ervan weerhouden om veel te lang sleutels te draaien, maar gisteren ben ik er eindelijk uitgekomen.

2 Omdat het zo lang geleden was dat ik iets aan mijn truck had gedaan, was ik eigenlijk vergeten waar ik gebleven was, dus ik scheurde gewoon in de eerste onderdelendozen die ik tegenkwam en dat waren toevallig de goodies die ik maanden geleden bij PerTronix Performance Products had besteld. De dozen bevatten een gloednieuwe PerTronix Flame-Thrower Stock-Look elektronische verdeler (met een gegoten aluminium behuizing in plaats van het standaard bewerkte billet aluminium van de standaard Flame-Thrower), een spoel en draden.

Zie alle 4 de foto’s

3, 4 De PerTronix Flame-Thrower coil en high-performance 7mm draden zijn hoogwaardige componenten die niet alleen zijn ontworpen om samen te werken met de elektronische distributeurs van het bedrijf, maar de hebben die vroege OEM-look waar ik voor ging in het motorcompartiment van ’57.

Zie alle 4 de foto’s

5, 6 Je kunt in deze close-up zien dat hoewel dit een gloednieuwe high-performance distributeur is, de gegoten aluminium behuizing en de kleine diameter van de punten-achtige dop hem een traditionele vroege stijl geven, terwijl hij tegelijkertijd onfeilbare elektronica biedt.

7 Zoals bij elke verdelerinstallatie is de eerste stap om de motor naar het dode punt op de nummer één cilinder te brengen. Omdat ik de truck nog moet bedraden (mijn Amerikaanse Autowire-installatie komt binnenkort) heb ik de motor met behulp van een ratel en socket omgedraaid tot ik TDC vond.

8 Met nummer één op het top-dead-center wordt de verdeler op zijn plaats gelaten met de rotor naar de nummer één cilinder gericht.

9 Toen hij eenmaal op zijn plaats zat en ik er zeker van was dat hij met de aandrijftandwielen in het gaas zat en de onderkant van de as in de oliepomp zat, heb ik de dop bevestigd.

10 Met de verdeler op zijn plaats, de rotor naar de nummer één cilinder gericht, en de dop geïnstalleerd, heb ik hem er vervolgens weer uitgehaald en opnieuw geïnstalleerd omdat ik vergeten was de pakking te installeren die tussen de verdelerkraag en het motorblok gaat. Waarom doe ik het zelden goed bij de eerste poging?

11 Na de tweede installatie van de verdeler heb ik mijn nieuwe Stock-Look stekkerdraden geopend. Het zijn 7mm high-performance draden met het uiterlijk van standaard OEM draden zonder enige opdruk. PerTronix heeft deze draden ontworpen met dezelfde kern die ze gebruiken in hun 8mm draden. Het enige echte verschil is het 7mm plat-zwarte siliconen omhulsel dat het prestatiepotentieel voor het blote oog verbergt. Overigens zijn ze ook verkrijgbaar in zowel rechte als 90-graden laarzen.

12 Voor één keer had ik het voorgevoel om een setje draadbomen en een verdeler vast te houden. Zullen de wonderen nooit ophouden?

13 Oh, ik vergat bijna te vermelden dat het altijd een goed idee is om de aandrijving van de verdeler te smeren met een dollop van wit lithium vet voordat je de verdeler installeert. Dit helpt de tandwielen te smeren en te beschermen totdat de motorolie begint te circuleren bij het opstarten.

14 Nadat ik een paar minuten had geprobeerd een geschikte plaats te vinden om mijn nieuwe spoel te monteren, besloot ik hem uiteindelijk te monteren op de firewall tussen de rembekrachtiger en de gasklepopening. Ik denk dat ik hem daar liever heb dan op het inlaatspruitstuk.

15 De volgende stap was het installeren van de stekkerdraden en draadbomen. Ik ontdekte dat het gebruik van de 90-graden bougieschoenen zorgde voor een vrij strakke pasvorm tussen de bougies en de uitlaatkoppen. Ik kan deze set in de toekomst misschien vervangen door een set rechte laarsdraden.

Zie alle 4 de foto’s

16, 17 De laatste stap was de installatie van de nieuwe Spectre-verdeler hold-down montage. Dit apparaat maakt gebruik van een inbussleutel die in het motorblok wordt geschroefd, gevolgd door een verchroomde hold-down en een geanodiseerde moer en sluitring.

18. En daar heb je het. Mijn eerste uitstapje in de garage in bijna drie maanden. Nu ik het ijs heb gebroken, zorg ik ervoor dat ik weer in de swing van de dingen ga zitten en serieus vooruitgang ga boeken. Ik zie je volgende maand weer als ik nog een stap zet in het lange proces van het in elkaar naaien van mijn laatste pick-up project.

Gratis Prijsopgave van een Lokale dealer

e-mail nieuwsbrief

Autonieuws, recensies en meer!

SIGN UP https:\www.hotrod.com\uploads\sites\2013\02\cltp-1301-01-o-weekend-update-1957-chevy-pickup-engine.jpg

Lascia un commento